Mūsmājās visi bez izņēmuma dievina kāpostu tīteņus. Lai gan neceļu tos galdā pārāk bieži, tie joprojām ir mūsu uztura nemainīga sastāvdaļa.
Vairums saimnieču piekritīs, ka tīteņu pagatavošanas process ir diezgan laikietilpīgs. Vispirms jāsagatavo kāpostu lapas, tās mīkstinot, pēc tam – maltās gaļas pildījums un mērce vai buljons vārīšanai.
Agrāk kāpostus vienmēr vispirms novārīju, lai lapas būtu mīkstākas. Tomēr tagad esmu sākusi izmantot citu metodi, kas ir ērtāka un ātrāka, vismaz man.
Gatavošanas process:
Vispirms sagatavojam visas nepieciešamās sastāvdaļas, ieskaitot kāpostus. Derēs jebkura veida kāposti, vai tie būtu jauni, pagājušā gada vai pat Ķīnas kāposti.
Gatavošanas laiks atšķirsies atkarībā no kāpostu šķirnes: piemēram, jaunie un Savojas kāposti būs pagatavojami ātrāk nekā kāposti no iepriekšējā gada ražas.
Ņemam blīvu kāpostu galvu, kārtīgi nomazgājam, vēlams, izmantojot birsti. 2–3 augšējās lapas izmetam, jo tās parasti ir netīrākas un vairāk bojātas.
Nesaprotu, kāpēc neviens negatavo griķus pēc šīs receptes
Veicam iegriezumus ap kāpostu kacenu. Kacenu var izgriezt uzreiz, bet pēc kāpostu pagatavošanas to izdarīt būs vieglāk.
Ievietojam kāpostu galviņu plastmasas maisiņā un cieši aizsienam. Varam izmantot arī pārtikas plēvi. Ievietojam maisiņu mikroviļņu krāsnī, izmantojot piemērotu trauku.
Mikroviļņu krāsnī nedrīkst izmantot metāliskus vai spīdīgus traukus. Labāka izvēle ir stikls, keramika vai papīrs.
Gatavojam kāpostus mikroviļņu krāsnī atkarībā no ierīces jaudas: 1000 W – 15 minūtes, 800 W – 20 minūtes, 600 W – 25 minūtes. Orientējies uz savas krāsns jaudu.
Pēc tam seko ĻOTI svarīgs solis, no kā lielā mērā atkarīgs veiksmīgs rezultāts!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- “Es biju tik aplaimota!”: talantīgā latviešu aktrise Olga Dreģe nesen piedzīvojusi lielu saviļņojumu (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Mana laulība ar vīru izjuka vienas fotogrāfijas dēļ, ko es viņam aizsūtīju kā pārsteigumu: Rihards tajā pamanīja ko savāduby Laura Andersone
- Laikapstākļi strauji pasliktināsies: sinoptiķi stāsta, kam sagatavoties jau šajā nedēļas nogalēby Sandra Vīgante